Sunt MAMĂ
Interviuri

TAVI – jucării handmade create din dragoste pentru copii

Majoritatea dintre noi, femeile, am învățat la școală, în cadrul orelor de educație tehnologică, să croșetăm și să tricotăm. Odată cu finisarea lecțiilor, am lăsat deoparte aceste îndeletniciri. Unele femei însă nu au renunțat niciodată la ele  sau au revenit la împletit și tricotat atunci când au devenit mame și au avut mai mult timp liber la dispoziție, transformându-și pasiunea într-o afacere care aduce nu doar plăcere, ci și un venit financiar.

Jucăriile protagonistei de azi  au ajuns tocmai în India, iar oamenii de acasă de asemenea îi apreciază și procură păpușile, animăluțele croșetate, dar și seturile de fructe și legume, preferate de cei mici. Să o cunoaștem împreună pe cea care a dat naștere brandului TAVI și să ne inspirăm de la ea!

De unde vine pasiunea ta pentru handmade?

Pasiunea de a realiza lucruri manuale și deosebite vine din copilărie. A fost o dragoste de la prima încercare.

Care a fost prima lucrare pe care ai făcut-o handmade?

Probabil, ca și toate meșterițele, am încercat să realizez o rozetă pentru noptiera de acasă. În școală, datorită cunoștințelor acumulate de la orele de creație, am făcut primele încercări de a executa haine pentru maturi, cât și pentru cei micuți. 

Când ai început să croșetezi și ai înțeles că anume asta e ceea ce vrei să faci în continuare? 

De pe băncile școlii, îndată ce am însușit teoria, am și început experimentele. Fiecare oră liberă era dedicată croșetatului. După ce am devenit mămică, croșetatul a ajuns să fie mai mult decât un hobby. Am înțeles că creația nu are limite, iar un cârligel poate aduce o bucurie imensă celor din jur.

Toate păpușile și jucăriile pe care le faci sunt tricotate și croșetate. Cumpără oamenii din Republica Moldova astfel de lucrări?

Fiecare lucru manual, fie păpușă, jucărie sau hăinuță, este foarte apreciat. Oamenii, în special mămicile, apreciază mult calitatea acestor jucării. Sunt unice, deosebite, calitative și, cel mai important, pot fi personalizate după dorința clientului (mărime, tematică, culori, etc). Primim comenzi diverse și le executăm cu multă sârguință și dragoste.

Cine sunt clienții tăi?

Cum am menționat anterior, în cele mai dese cazuri, jucăriile sunt cumpărate de mămici. Ele necontenit vor să-și alinte odorașul nu doar cu jucării din comerț, dar și cu ceva deosebit, special create pentru el. Am avut comenzi pentru seturi de legume și fructe croșetate, care au plecat în India. Dupa aceea am realizat câteva păpuși tricotate pentru o mică prințesă din Federația Rusă. În rest, am lucrat și lucrăm pentru cei de acasă.

De ce mămicile optează pentru jucăriile handmade?

Jucăriile lucrate manual sunt unice, calitative, deosebite și care, desigur, nu au pereche. În fiecare jucărie este depus suflet și dragoste. Este o binecuvântare de la Dumnezeu ca munca ta să aducă zâmbete îngerașilor. Cele întâlnite pe piață, de cele mai dese ori conțin adaosuri de plastic extrem de periculoase pentru copii, iar calitatea lasă de dorit…

Care e procesul de confecționare a unei jucării? Cum ia aceasta naștere?

Fiecare jucărie își are apariția diferit, care din propria imaginație, care de pe diferite blogguri handmade sau grupuri de creație. Apoi se aleg culorile firelor de ață necesare procesului de creație a jucăriei, dupa care purcedem la muncă.

Pentru tine TAVI e doar o pasiune sau obții și profit din comercializarea jucăriilor?

TAVI a apărut din pasiune. Treptat, a devenit și o sursă de venit suplementar. Oricum nu se pune accent pe venit, prioritar rămâne faptul că fiecare creație este pentru copii și zâmbetele lor sunt cea mai mare recompensă pentru efortul depus. 

De ce TAVI? Ce semnifică această denumire?

De ce TAVI?… Petru că în anii de studenție visam cu soțul la o afacere și ziceam că dacă ne reușește să o punem pe picioare, o s-o numim așa. Treptat,  această combinație de litere ne urmărește și ne este ca un talisman. TAVI semnifică prenumele și numele membrilor familiei noastre.

Care a fost cea mai mare provocare din partea clienților?

O, da! A fost un set de botez pentru o mică prințesă. Rezultatul este pur și simplu încântător!

De ce mămicile trebuie să cumpere copiilor jucăriile marca TAVI?

TAVI este mereu gata pentru provocări noi. Ne place să facem jucării unice, inofensive și speciale. Orice jucărie de vis a micuților va fi realizată la cea mai înaltă calitate și cu mare drag.  

Mulțumesc mult pentru interviu și mult succes în ceea ce faci!

Dacă dorești să admiri lucrările TAVI, intră AICI pe pagina oficială a acestui brand, dă un like și comandă jucăria preferată pentru copilul tău!

Iar pentru a vedea și următoarele interviuri cu oameni speciali, care să te inspire, nu ezita să mă urmărești pe Instagram sau pe pagina de Facebook a blogului!

Postat recent

Interviu cu creatoarea cărților playBook: De la pasiunea pentru citit, la pasiunea pentru confecționat cărți pentru copii

Anna Casian-Musteață

Mariana Macovei, bloggeriță și mămică de gemeni: „Scriu mai mult din perspectiva de mamã, pentru cã la moment asta sunt, asta simt şi vreau sã scot din mine tot ce-i mai bun”

Anna Casian-Musteață

La o discuție cu bloggerița Kate Rotari: „Lectura împreună cu Bogdan face parte din viața noastră de zi cu zi”

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....