Sunt MAMĂ
Confidențe

Tu cui dai energia ta pozitivă?

De ceva timp, am înțeles că pot ajunge la sfârșit de zi cu bateriile încă pline numai dacă sunt atentă la cui îi dau din energia mea. Sunt atâtea lucruri și oameni cu care nu merită să ne irosim energia, dar din păcate conștientizăm asta destul de rar. Nu de puține ori, după discuțiile cu cineva (chiar și online) ajung istovită de puteri, cu nervii la pământ, gata să sar în capul oricărei persoane care îmi spune ceva ce nu-mi convine. Am înțeles că asta nu e corect. În primul rând, nu e corect față de cei dragi și apoi, nu e corect față de mine, să pierd energia cu cineva sau ceva ce nu merită.

Energia mea pozitivă are o limită pe care, dacă o încalc, devine periculos. Nu doar pentru mine. De ce ar trebui să sufere familia pentru că eu am împărțit din energia mea cu cine nu trebuie? Și măcar de ar fi apreciată…

Așa am început să fiu mult mai atentă la: cu cine discut, ce citesc, ce știri accesez, cu ce mă ocup, ce mănânc. Pentru că toate astea îmi consumă din energia atât de prețioasă pentru mine.

Evident, nu reușesc zilnic să fiu zen, căci fiind o persoană impulsivă, de cele mai multe ori acționez „la nervi”, însă încerc pe cât e posibil să-mi păstrez energia pentru lucruri frumoase, pentru cei dragi, pentru pacea mea sufletească.

Dând oamenilor din energia mea, dau o parte din mine. Condusă de acest gând, încerc să depisteze oamenii toxici și să îi evit pe cât e posibil. Pentru că anume ei sunt cei care îmi fură din energie. Pe când oamenilor buni, frumoși, dacă le dai din energia ta, te reîncarci în același timp de la ei cu o nouă porție de energie pozitivă.

Am doar o singură viață și sunt responsabilă pentru ea. Din acest motiv, am tot dreptul să aleg oamenii pe care-i am în preajmă și cu care vreau să-mi împart energia.

Te sfătui să faci la fel: nu lăsa pe nimeni să-ți otrăvească viața și împărtășește energia ta doar cu cei care merită cu adevărat!

Postat recent

Mulțumesc, 2020! Ai fost anul în care…

Anna Casian-Musteață

Sunt blogger! Nu sunt influencer!

Anna Casian-Musteață

Lucruri pentru care sunt recunoscătoare și care îmi fac viața mai frumoasă

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....