Sunt MAMĂ
Mame ca tine

Tu cum le reușești pe toate?

În ultimele două luni această întrebare mi-a fost adresată cel mai des. Nu m-a întrebat nimeni cum mă simt, dacă sunt ok sau dacă mai pot, ci pe toți îi interesa cum le reușesc pe toate. Acum, când chiar le-am pus pe toate pe STOP și am mult timp pentru mine, mă întreb și eu ce înțelege lumea prin TOATE. Că am scris pe blog, am lucrat cu CadoulDinCutiaDePantofi și campania „Crăciunul, sărbătoarea bucuriei” am citit și am avut și timp pentru casă și copii? Păi, asta am făcut dintotdeauna, iar uneori am fost și mai ocupată. Dar se pare că în ochii celor din afară asta înseamnă „a reuși”.

Nu sunt nicidecum o super woman sau cea mai bravo mamă, soție, angajată sau omul care poate tot. Ehe! Aș mai vrea eu! De fapt, nu vreau. Poate că există astfel de oameni, însă nu e despre mine. Vreau să fiu eu, așa cum am fost mereu: cu reușite și eșecuri, cu greșeli, cu lacrimi și zâmbete. Așa am fost și așa voi fi. Tare rău îmi pare că am creat oarecum impresia că eu chiar le pot face pe toate… Nu e așa. Sunt om ca toți oamenii, iar dacă ceva am făcut poate mai bine decât alții, asta e pentru că:

1.mi-a plăcut să fac acel lucru – eu niciodată, dar absolut niciodată nu voi face ceva ce nu îmi aduce plăcere și satisfacție. O dată am încercat să văd cum e să lucrezi ca un robot și nu mi-a plăcut deloc. 


2.nu am dormit nopțile – da, se întâmplă că atunci când fac mai multe lucruri odată, când am multe treburi de rezolvat, să dorm mai puțin, doar câteva ore pe noapte. Dar asta, din nou, e pentru că așa vreau eu, nu pentru că aș fi impusă de ceva sau cineva. Pur și simplu știu că dacă vrei să îți realizezi un scop, trebuie să renunți la anumite lucruri, la comfort, la timp pentru tine.


3.am avut nevoie de bani – oare sunt oameni care nu au nevoie de bani? Eu de exemplu de multe ori am făcut unele lucruri, am acceptat anumite joburi (dar care mi-au plăcut întotdeauna) pentru că aveam nevoie de resurse materiale pentru a achita creditul pentru casă, pentru a cumpăra anumite obiecte sau a atinge anumite scopuri. 


4.mi-am stabilit prioritățile – cred că asta mă ajută cel mai mult – să fac mai întâi lucrurile cu adevărat importante, după care să le fac pe celelalte. Nu e ușor, căci uneori toate par importante, dar cu timpul obții experiență și înțelegi cam ce aduce valoare în viața ta. 


5.copiii nu m-au avut alături când au vrut – dacă e despre „a reuși”, e și despre „a nu fi întotdeauna lângă cei dragi”. Uneori copiii sunt cei care suferă cel mai mult din cauza faptului că mama „are de lucru”, iar anul acesta mi-am propus să nu mai fie așa. 


6.nu m-am odihnit suficient – când spun „odihnă” nu mă refer la somn. Odihnă pentru mine înseamnă lectură, băi fierbinți, timp petrecut la bucătărie. Iar atunci când ai multe obligații și trebuie să le faci bine pe toate, nu prea ajungi să te bucuri de odihnă și momente de răsfăț. 


7.am avut ajutor: soțul, mama, fratele – cred că absolut toți cei care încearcă să își îndeplinească visele, să reușească în ceea ce își propun, au câte un ajutor. Fie că e vorba de soț, mamă, frate, dar nu sunt lăsați singuri. E și cazul meu. Când am mult de lucru, neapărat am nevoie de cineva care să mă ajute cu cei mici, cu mâncarea sau chiar ordinea în casă. 


Nu am scris asta pentru că aș vrea compătimire sau laudă sau mai știu eu ce. Pur și simplu vreau să înțelegem că în spatele unui om care „a reușit” să facă anumite lucruri, stă multă muncă, renunțare și efort.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l că sa ajungă și la prietenii tăi.

Pentru mai multe postări interesante și utile te aștept pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde postez zilnic. De asemenea, mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, YouTube AICI și AICI, dar și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi copii și un melc!

Sursa foto – Unsplash

Postat recent

Cum e să ai doi copii cu diferența de vârstă mică între ei

Anna Casian-Musteață

Sunt o mamă CA TINE!

Anna Casian-Musteață

Ce s-a aflat în bagajul meu de maternitate

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....