Sunt MAMĂ
Experiențe

Un nou #SeptembrieFaraZahar

Toamna trecută am hotărât să fac o schimbare în viața mea și să renunț la zahăr pentru o lună. Pe parcursul lui septembrie nu am mâncat și nici nu am băut ceva care să conțină zahăr. În loc de zahăr am mâncat miere, dar cel mai des, nu am consumat deloc dulce, cu excepția fructelor. Ulterior, am reluat consumul de zahăr, însă în cantități mult mai mici. Atunci am înțeles că există viață și fără zahăr și că de cele mai multe ori zahărul ne face un mare rău.
Provocarea de a renunța la zahăr a venit de la Flavia, bloggeră la Noi doi și bebe, care a scris aici despre aceasta.

Anul acesta ea a lansat din nou #SeptembrieFaraZahar, iar eu am acceptat să renunț pentru o lună la consumul acestuia. Provocarea a venit odată cu începutul masajului anticelulitic, pe care mi-l va face soțul meu, iar de această dată chiar sper să dau jos și câteva kg, deși nu acesta e scopul. Dacă mă va susține și soțul 100% nu știu, dar cu siguranță va consuma mai puțin zahăr, el fiind un mare amator de dulce.

Ce așteptări am de la #SeptembrieFaraZahar

  • Renunțând la zahăr, eu voi mânca mai puțin. Am un obicei rău – dupa ce mănânc ceva dulce, neapărat trebuie să consum și ceva sărat. Or, asta înseamnă mâncat, chiar dacă nu îmi e foame.
  • Mâncând mai puțin, sper să pot da jos și câteva kg, deoarece mi-am propus ca în această perioadă să fac și multe exerciții fizice.
  • Zahăr înseamnă nu doar ceai sau cafea îndulcită, ci și checuri, bomboane, cicocolate, chiar și pâine. Vreau ca în această perioadă să renunț la ele sau să consum pâine în cantități cât mai mici.
  • Dulcele îmi place, dar neapărat trebuie să mănânc ceva sărat dupa o porție de dulce. Chiar și dupa ce mănânc fructe, caut să ronțăi ceva sărat. Îmi propun ca în septembrie să învăț să mănânc fructe, în cantități mici, dar fără ceva sărat dupa ele.
  • Dacă nu voi putea mânca fructele, îmi voi face smoothie, care îmi vor oferi și doza necesară de energie. Sucuri nu voi consuma. Îmi propun să nu le ofer nici copiilor.

Știu că voi reuși să țin un nou #SeptembrieFaraZahar și poate chiar să renunț la zahăr pentru totdeauna.

Dacă și tu accepți această provocare, îi poți lăsa Flaviei un mesaj aici, iar ea te va ghida mai departe.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Sursa foto – unsplash.com

Postat recent

Însărcinată pe timp de pandemie

Anna Casian-Musteață

IDEI: Cum facem din decembrie o lună de neuitat

Anna Casian-Musteață

Cum am dormit 6 ani în același pat cu copiii și de ce sunt PRO co-sleeping

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....