Sunt MAMĂ
Meșter Faur

Vine Paștele! Hai să confecționăm felicitări și tablouri tematice!

Doar o săptămână ne mai desparte de Marea sărbătoare a Învierii Domnului. În casa noastră pregătirile sunt în toi: bagajele sunt gata pentru o săptămână la bunici, cele necesare pentru cozonac au fost cumpărate, decizia de a o convinge pe bunica să vopsească numai ouă roșii a fost luată și ultimele decorațiuni au fost meșterite cu spor. Vreau să vă arăt și vouă ce am confecționat cu copiii, pentru că tare-mi place ceea ce a ieșit.

Puișor ieșit din ou
Este de fapt o felicitare, pe care Cecilia a dus-o la grădiniță, iar Stelian a păstrat-o pentru bunelu. Se face foarte ușor: am decupat două modele de ou, iar pe unul l-am tăiat la jumătate, pentru a crea impresia că s-a spart. Am decupat și un puișor, pe care l-am lipit pe oul întreg, iar peste el am lipit cealaltă jumătate de ou. Am decorat dupa preferință.

Felicitare – iepuraș
Acest proiect a fost pe placul copiilor, pentru că a inclus mai multe tehnici. Din discuri de vată am tăiat diverse forme, pe care le-am lipit atent pe capul și marginea urechiușelor iepurașului decupat din hârtie de culoare albă și bej. Când totul a fost acoperit cu bucăți de cotonette, am adăugat ochișorii, dar și mustățile și gurița, făcute din sârmă plușată.

Tablou cu mielușel de Paște
Pentru acest proiect am decupat din hârtie de culoare albă o blăniță de miel, asemeni unui nouraș, iar din hârtie neagră – capul și picioarele. Cu aiutorul bucăților de cotonette am decorat blănița, dupa care am lipit-o pe o foaie de hârtie albastră. Am procedat la fel si cu capul și picioarele. La cap i-am lipit doi ochișori și, cu ajutorul markerului de culoare albă, i-am desenat botișorul. La marginea foii, lângă picioare, am lipit iarbă făcută din hârtie de culoare verde și câteva ouă, decupate de Cecilia. Când totul a fost bine uscat, am aranjat într-o ramă drăguță. Tabloul Ceciliei a mers la grădiniță, iar al lui Stelian decorează frumos camera.

Sunt trei proiecte simple, care nu necesită materiale sofisticate și nici prea mult timp. Dar credeți-mă, copiii vor fi super-încântați de ele!

Voi ce mai meșteriți în ultima perioadă? Sunteți pregătiți de Paște?

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să ajungă la cât mai mulți părinți.

Te aștept și pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde vin zilnic cu postări interesante și utile. De asemenea, mă mai găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Proiect DIY: Pisica albă din hârtie

Anna Casian-Musteață

Proiect DIY: Într-o zi ți-am dăruit o inimioară

Anna Casian-Musteață

Vine Paștele! Coroniță decorativă meșterită împreună cu cei mici

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....