Sunt MAMĂ
Confidențe

Weekend-ul e pentru curățenie? Da, pentru curățenia din suflete!

Când spun WEEKEND, îmi amintesc de copilărie. Zilele de odihnă din copilăria și adolescența mea nu erau nici pe departe zile de odihnă. De sâmbătă dimineața și până seara târziu treburile nu se mai terminau. Mama spăla haine, cocea, pregătea mâncare, mie îmi revenea curățenia în casă plus ajutorul la bucătărie, iar fratele și cu tata toată ziua trebăluiau prin ogradă. De parcă a doua zi ar fi venit cine știe ce oaspeți de vază și totul trebuia să fie bine aranjat și pus la locul său… Seara cădeam istoviți. Iar duminica, în prima parte a zilei mergeam la biserică, dupa care veneam acasă, prânzeam și fiecare dintre noi căuta o metodă mai bună de a se relaxa. Eu, dacă nu mă găseai „în drum, cu fetele”, eram acasă – citind.

Când m-am căsătorit, mi-am zis din start că weekend-urile mele nu vor fi ca cele ale mamei. Zilele de odihnă sunt stabilite pentru a ne odihni și a recăpăta noi puteri pentru săptămâna ce urmează. Weekend-urile nu înseamnă să faci toată ziua curățenie și mâncare că poate vei avea oaspeți duminică. Cum spunea cineva:  ”Nimeni nu vine în vizită, pentru că ceilalți sunt ocupați să-și traiască viața, nu să vină în inspecție”.

Eu fac curățenie în casă în fiecare zi câte puțin, dacă am chef, iar weekend-ul e pentru a-l petrece cu familia, mergând duminica dimineața la biserică, vizitând locuri frumoase și oameni frumoși, primind oaspeți uneori (cărora chiar nu le pasă dacă în casă e ordine sau nu), privind filme, etc.

Dacă nu ţi-ai dat seama…Viaţa este scurtă, petrece-o bine! Fă curat, dacă e nevoie…Dar ar fi mai bine să pictezi un tablou sau să scrii o scrisoare, să faci o prăjitură sau un desert, să plantezi o sămânţă, să te gândeşti la diferenţa între “a vrea” şi “a trebui”.

Fă curat, dacă e nevoie, dar nu ai mult timp…
Cu atâtea plaje pentru înotat şi munţi de escaladat, râuri de navigat, o berică de băut, muzică de ascultat, cărţi de citit, prieteni de iubit şi viaţă de trăit.

Fă curat, dacă e nevoie, dar…
Lumea de afară : cu soarele pe faţă, aerul în păr, zăpada care cade, o răpăială de ploaie…Ziua asta nu se mai întoarce…

Fă curat, dacă e nevoie, dar…
Ţine cont că bătrâneţea va sosi şi nu vei mai fi ca acum…Şi când îţi vine rândul să pleci, te vei transforma tot în praf…”  

Da, weekend-urile sunt pentru curățenie, dar pentru curățenie în suflete și în viața noastră zbuciumată!

Weekenduri cât mai frumoase să aveți!

Sursa foto – Unsplash

Postat recent

#SeptembrieFărăZahăr: Ce înseamnă asta și ce schimbări urmează să fac în alimentație

Anna Casian-Musteață

Jurnal de sarcină: Cum a trecut primul trimestru

Anna Casian-Musteață

De Paște, să dăm prioritate lucrurilor cu adevărat importante!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....