Sunt MAMĂ
Porția de lectură

10/50 (2021): „Târfa” de Cristina Costov

„Dacă vrei o schimbare, luptă, fă primii pași și nu te conforma cu situația creată. Ocaziile și oportunitățile apar. Trebuie doar să deschizi larg ochii, să le accepți și să pornești la drum. Nimeni nu o va face în locul tău, nimeni nu va acționa pentru a te schimba. Trebuie să o faci tu! Dacă îți dorești cu adevărat o schimbare, profită de orice ocazie și îndeplinește-ți scopul!”. Acestea au fost primele gânduri care mi-au venit acum, dupa lecturarea romanului „Târfa” de Cristina Costov.

Pentru mulți probabil va fi doar o carte erotică. Pentru mine „Târfa” e o carte care arată cum și ce trebuie să facem pentru a ne elibera de cătușele trecutului. Este o carte-terapie, din care învățăm că oricând, oricine se poate ridica și merge mai departe. Chiar și cei mai păcătoși oameni au o șansă și se pot schimba. Doar dacă își doresc asta.

Deși toate amintirile neplăcute sunt chinuitoare, niciodată nu e prea târziu să le eliberăm din ascunzișurile creierului și să scăpăm de ele. Pur și simplu trebuie să acceptăm cine am fost, să ne iertam pe noi înșine și să mergem mai departe, cu decizia de a fi mai buni.

Citind cartea, gândurile îmi erau la Sfânta Maria Egipteanca, care a dus o viață desfrânată, dar s-a retras în pustiu, s-a pocăit și a ajuns Sfântă prin viața curată, pe care a dus-o mai departe, până la bătrânețe. Asemenea ei, și Eva, eroina acestui roman, a conștientizat faptul că nu trăia corect și și-a dorit să meargă în continuare pe drumul cel drept. Dar cum orice gând bun și încercarea de a face lucrurile bine, vine cu piedici nu din cele mai ușoare, de multe încercări, ispite și tot felul de temeri a avut parte și Eva. „Atunci când un suflet se trezește de la dormitare adâncă, vrea să arunce de pe sine toată murdăria acumulată de peste ani, activând situații neplăcute„.

În drumul său spre căutare, s-a regăsit pe sine, s-a transformat și a ajuns cea mai buna versiune a sa. Și cine credeți că a ajutat-o? Nimeni! Pentru că toată schimbarea e în mâinile noastre, iar situațiile și oamenii care apar sunt doar niște punți de ajutor. Ea a vrut parte de mai multe astfel de punți, s-a confruntat cu multe încercări, pe care le-a trecut cu capul sus. Iar la final a fost răsplătită cu multă dragoste și, cel mai important – cu libertate. „Trebuie să alunge frica și să lupte pentru ideea sa, căci visele pot fi distruse de o simplă motocicletă„.

Recomand cartea cu drag! Sunt sigură că o să vă placă!

Dacă credeți că și prietenii voștri trebuie sa afle despre această carte, vă rog să distribuiți articolul.

Pentru mai multe postări interesante și utile, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. De asemenea, mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

12/40: „Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Anna Casian-Musteață

6 cărți despre viața femeilor musulmane pe care le-am citit și le recomand

Anna Casian-Musteață

„Pasăre cântătoare” de Kathryn Erskine

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....