Sunt MAMĂ
Copii

3 expresii magice pe care e bine să-i învățăm pe copii să le folosească

Există cuvinte pe care suntem învățați de mici să le utilizăm în limbajul nostru: te rog, mulțumesc, cu plăcere. Dar sunt o serie de expresii care, în relațiile cu ceilalți, fac minuni. Fie că le folosim atunci când  le vorbim cu copiii noștri sau îi învățăm pe ei aceste cuvinte, ele țin nu doar de educație și politețe, ci ne ajută să consolidăm prietenii, dar și să ne dezvoltăm armonios. Iată ce cuvinte și expresii trebuie să folosim cât mai des, dar să avem grijă ca și cel mic să le audă, pentru a le utiliza ulterior în comunicare!

1.Hai să încercăm!

Cei de la Bright Side susțin că cele mai deschizătoare cuvinte în relația cu copilul nostru sunt  ”Hai să încercăm!”. Atunci când vrem să le spunem ”Nu ai voie să…”, mai bine să înlocuim cu expresia ”De ce nu? Hai să încercăm împreună!”.

2.Un pic mai târziu!

Când ești ocupată, iar cel mic vrea să îi acorzi atenție sau să te joci cu el, cel mai indicat este să te oprești din activități, să-i atragi atenția un pic, iar mai apoi să-l asigură că mai târziu vei face ceea ce ți-a cerut. Ai grijă să te ții de promisiune! Astfel, cel mic va avea încredere în tine și va învăța să aștepte.

3.Te iubesc pentru că te iubesc!

În relațiile cu partenerul sau cu copiii noștri, ne dorim mereu să aflăm motivul pentru care fac/nu fac anumite lucruri. Deseori întrebăm: ”Mă iubești? Cât de tare? De ce?”. Aceste întrebări blochează comunicarea, or tu ai nevoie în special de o discuție sinceră și deschisă. De aceea, învață-l pe cel mic să nu caute motive, ci să-ți spună sincer: ”Mami/tati, te iubesc pentru că te iubesc!”. Atât!

Folosind aceste cuvinte magice, relațiile cu cei mici, dar și cu oamenii din jur, vor fi mult mai frumoase și mai armonioase!

Postat recent

I-au scris Moșului scrisoare!

Anna Casian-Musteață

A PUNE sau A NU PUNE fular la gura copilului în timpul iernii?

Anna Casian-Musteață

Copiii mei își doresc un acvariu!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....