Sunt MAMĂ
Copii

3 filme animate pe care să le vezi cu copiii

În această vară, pe lângă numeroasele cărți citite copiilor, am vizionat împreună și câteva filme, desene animate și filme animate. Prieteni pentru totdeauna, Albinuța Maya, Iepurașul Peter, Colț Alb, Clubul lui Mickey Mouse sunt doar câteva dintre acestea. Pentru că sunt foarte atentă la ceea ce se uită copiii mei, încerc de fiecare dată să vizionăm împreună filmul animat, cel puțin prima dată.  Azi vreau să vă recomand trei dintre filmele pe care le-am descoperit în această vară  și pe care cred că ar trebui să le vedeți împreună cu copiii.

„Ratatouille”
Filmul a fost lansat în 2007 și spune povestea lui Remi, un șobolan pasionat de gătit, care își dorește să devină un bucătar celebru, fiind ajutat de un băiat care duce gunoiul de la un restaurant din Paris. Este un film despre perseverență și vise, iar copiilor mei le place la nebunie și chiar mi-au spus că au învățat de aici să nu renunțe la visele lor. Mi se pare un film extraordinar, numai bun de vizionat în familie.

„Spirit – Armăsarul Vestului sălbatic”
Lansat în anul 2002 în Statele Unite, noi am ajuns să vedem acest desen animat abia în luna iunie a acestei veri. Tot auzisem despre el, dar mi se părea oarecum devreme să fie vizionat de copiii mei. Însă până a ajunge să-l vedem împreună, ei au văzut fragmente la televizor, atunci când erau la bunici. Așa m-au convins să-l vedem împreună cap-coadă și, trebuie să recunosc, îmi pare rău că am tărăgănat momentul. Pentru că e un film extraordinar despre libertate și iubire, care povestește aventurile unui cal sălbatic, care se împrietenește cu un tânăr indian și se îndrăgostește de o iapă foarte frumoasă. Împreună trec prin diverse aventuri, Spirit devenind unul dintre cei mai mari eroi ai vestului sălbatic.

„Coco”
Acest film animat fantastic, lansat în 2017, a obținut numeroase premii, printre care Oscarul în 2018, BAFTA și Globul de Aur. La fel,  l-am vizionat în această vară și periodic copiii îmi mai cer să le dau voie să-l vadă. Chiar dacă inițial pare un film horror, cu multe schelete și morți, nu e deloc așa. Ce-i drept, e nevoie de o altă bordare, pentru ca cei mici să înțeleagă cu adevărat ce se petrece. Eu, de exemplu, le-am spus că filmul ne învață să păstrăm mereu vie memoria rudelor care nu mai sunt printre noi, iar dupa ce am vizionat prima dată filmul, am discutat mai des despre moarte.  Recomand să-l vedeți mai întâi voi, apoi să decideți dacă vreți să-l vizionați și cu copiii.

Sunt curioasă: voi ce desene animate ați descoperit în această vară și recomandați?

Dacă  v-a plăcut articolul, distribuiți-l ca să afle și alți părinți despre aceste filme animate.

Vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. Pe mine mă mai găsiți și pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Copilul nu este obligat să mănânce doar ceea ce îi place părintelui!

Anna Casian-Musteață

4 motive pentru a-ți duce vara copiii la bunici, în sat

Anna Casian-Musteață

Despre numele pus copiilor la naștere și importanța acestuia

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....