Sunt MAMĂ
Familie

5 filme de văzut cu familia în perioada sărbătorilor de iarnă

Ador iarna și perioada sărbătorilor pentru că au un farmec aparte. Am început să prețuim mai mult momentele petrecute cu cei dragi, tocmai de aceea încercăm să le facem cât mai frumoase. Eu știu că iarna 2018-2019 va rămâne mult timp în amintirea copiilor, pentru că ei au mai crescut și aleg singuri activitățile pe care să le facem împreună. În această iarnă, de exemplu, ne cer filme. Nu-i lăsăm prea mult în fața ecranelor, dar uneori ne mai permitem să privim împreună desene animate sau filme de Crăciun. Am descoperit filme faine, pe care le-am adunat aici, în speranța că v-ar fi de ajutor și vouă, în cazul în care sunteți în căutare de titluri interesante.

Singur Acasă 1 și 2
E filmul cu care noi am crescut și pe care-l vizionăm în fiecare iarnă cu același interes. Copiii descoperă de fiecare dată ceva nou, iar anul acesta ne-au cerut să-l vedem de mai multe ori. Chiar dacă Kevin e uitat din greșeală acasă de familia sa, ei se bucură să-l vadă că se descurcă în orice situație și tare îmi mai place cum comentează fiecare acțiune. Din acest film ei pot învăța cât de importantă este familia și cum ar trebui să găsim soluții pentru fiecare problemă.

Miracolul de pe strada 34
Pe mine m-a emoționat tare mult acest film, pentru că spune povestea unui bătrânel simpatic, care trebuie să joace rolul lui Moș Crăciun la una dintre petrecerile organizate de un magazin de jucării. Moșul încearcă să îndeplinească dorințele copiilor, inclusiv pe cea a fetiței supraveghetoarei magazinului, care își dorește un tătic și o casă. Într-un final, micuța ajunge să creadă din nou în farmecul Crăciunului, iar povestea se termină cu îndeplinirea dorinței acesteia. E un film interesant, emoționant și numai bun de vizionat cu copiii într-o seară friguroasă de decembrie.

Ice Quake
Am avut nevoie de două seri pentru a privi acest film. Dupa prima parte, copiii nu aveau răbdare să treacă ziua mai repede și seara să vizionăm partea a doua. E emoționant, te ține în suspans și îi îndeamnă pe copii să prețuiască momentele petrecute cu cei dragi.  Filmul ilustrează o zi de Crăciun, petrecută de o familie aflată într-o situație critică. Sunt sigură că o să vă placă și vouă.

Expresul Polar
Pe mine filmul ăsta nu m-a prins, dar copiilor le-a plăcut mult.  Expresul polar este un film fantastic din 2004, generat de computer, bazat pe cartea pentru copii cu același nume de Chris Van Allsburg. Este un film frumos, dar mie mi se pare că e prea fantastic. Cu toate acestea, e în topul filmelor de Crăciun recomandate în întreaga lume.

Trei alune pentru Cenușăreasa
Când eram mică, așteptam cu nerăbdare ziua de 1 ianuarie, când la Moldova 1 se difuza filmul „Trei alune pentru Cenușăreasa”. Chiar dacă nu e o poveste de iarnă, mi se pare un film numai bun de vizionat în preajma sărbătorilor de iarnă, căci pentru mine el cu această perioadă se asociază. Copiilor le-a plăcut la nebunie. Dacă nu l-ai văzut, îți sugerez să te așezi confortabil alături de cei mici și să-l vizionați și voi cu toată familia.

Dacă ai și alte sugestii de filme bune de iarnă și Crăciun, aștept recomandările tale în comentariile la acest articol.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să afle și alții despre aceste filme.

Vizionare plăcută și sărbători frumoase!

Cu drag, Anna, mamă de doi!

P.S. Te aștept și pe pagina de Facebook a blogului, pe Instagram, Youtube și Pinterest.

Sursa foto – Unsplash

Postat recent

De veghe în lanul de floarea soarelui

Anna Casian-Musteață

„Neobișnuita călătorie a Serafimei” – lungmetraj de animație pentru întreaga familie

Anna Casian-Musteață

Ce am mai vizionat în utlima perioadă: 3 documentare pe care le recomand

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....