Sunt MAMĂ
Copii

5 greșeli pe care le facem noi, părinții, atunci când copiii răcesc sau au gripă

Odată cu sosirea anotimpului rece, bolile la copii se agravează, astfel încât majoritatea dintre ei se confruntă cu răceli și gripe. Mulți părinți se grăbesc să le trateze cu ajutorul metodelor ”băbești”, care nu întotdeauna sunt de ajutor ci, din contra, fac mai mult rău decât bine.

Iată care sunt cele mai comune greșeli pe care le facem noi, părinții atunci când tratăm copiii:

Scădem temperatura

Majoritatea medicilor o spun: dacă copilul are temperatura până la 38,5 grade, nu e nevoie de administrat medicamente pentru a o reduce. Trebuie să permitem organismului celui mic să lupte cu infecția. Tot ce putem face este să-i administrăm copilului cât mai multe lichide: ceai din plante sau compoturi neîndulcite.  Mierea, zmeura, floarea de tei sau lămâia sunt antipireticele naturale ideale pentru combaterea febrei, dar și acestea trebuie consumate cu moderație.

Zmeura și mierea – cele mai bune antipiretice

E adevărat, acestea două se enumeră printre cele mai bune produse pentru a fi oferite copilului la începutul bolii, în compoturi sau ceaiuri. Însă când boala se agravează, zmeura și mierea nu mai fac minuni, având un efect negativ asupra rinichilor celui mic. Pentru a reduce febra, medicii recomandă consumul de apă potabilă, călduță, 1 – 2 lingurițe la 5 – 10 minute.

Când copilul e răcit, trebuie îmbrăcat bine

Asta nu înseamnă că, atunci când copilul este răcit, trebuie lăsat dezbrăcat, dar nici exagerarea nu ajută absolut deloc, ci chiar agravează starea acestuia, mai cu seamă dacă are febră.  Atunci când temperatura corpului crește, copilul are tendința de a se face ghem pentru a se încălzi. Este un lucru absolut normal. În astfel de situații, părinții trebuie să-l dezbrace și să-l șteargă cu o cârpă înmuiată în apă călduță (nu fierbinte). Astfel, temperatura corpului va scădea.

Imediat administrăm antibiotice

Cea mai mare greșeală făcută de părinți este că aceștia tratează răcelile cu antibiotice. Singura metodă corectă în această situație este consultarea unui medic și urmarea indicațiilor acestuia.

Nu e timp pentru boală

Mulți părinți nu permit copilului să se îmbolnăvească, fie pentru că acesta nu trebuie să lipsească de la școală, fie pentru că nu are cu cine sta acasă. Dar pentru fiecare persoană bolnavă sunt necesare minimum 3 zile de recuperare. Astfel, atunci când copilul tău s-a îmbolnăvit, oferă-i timp pentru a se trata!

Nu uita: nimic nu este mai important decât sănătatea copilului, iar primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când observi semne de boală este să mergi cu el la un medic!

Sănătate multă!

Acest articol a fost tradus de AICI, cu mici modificări.

Sursa foto – Unsplash

Postat recent

5 jocuri ale copilăriei. Le mai ții minte?

Anna Casian-Musteață

De ce băieții NU trebuie să plângă?!

Anna Casian-Musteață

De ce le citesc des copiilor și de ce cred că lectura este importantă

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....