Sunt MAMĂ
Porția de lectură

9/50 (2021): „Cei care merită să moară” de Peter Swanson

Cartea aceasta mi-a ales-o soțul. L-am rugat să meargă până la bibliotecă și să-mi împrumute ceva de citit, iar el a venit cu aceasta. Spune că l-a intrigat titlul și, recunosc, am fost și eu foarte interesată de ceea ce se află între coperțile ei. Am găsit un roman fascinant, care m-a ținut în suspans pe tot parcursul lecturii. Îmi era dor de un thriller psihologic, care să mă captiveze, iar „Cei care trebuie să moară” asta a făcut.

Povestea începe într-un aeroport, unde Ted Severson, un bărbat foarte bogat, o întâlnește pe Lily Kintner. Fiind un pic amețit de cele câteva pahare de whisky, acesta i se confesează lui Lily și îi spune că ar vrea să își omoare soția, pe Miranda, care îl înșeală cu constructorul casei lor, Brad. Ted este încurajat de această necunoscută să facă ceea ce plănuia. Mai mult chiar, Lily se oferă să îl ajute și se întâlnesc de câteva ori pentru a decide cum să acționeze.

Ted se îndrăgostește de Lily, o tânără frumoasă, cu părul roșu ca focul și ochi de pisică, dar nu cunoaște nimic despre ea. Adevărul este că această femeie are un trecut destul de dubios, ea fiind destul de pricepută în a comite o crimă.

Când totul părea că merge foarte bine și planul lor poate fi pus în aplicare, lucrurile iau o cu totul altă întorsătură și Ted este găsit mort în locuința sa. De aici totul devine mult mai interesant și palpitant, mai ales că în joc intră și detectivul Henry Kimball.

Cartea e alcătuită din trei părți și la fiecare parte credeam că am aflat cine e ucigașul, de fiecare dată se dovedea că urmăream pista greșită. Povestea e spusă din perspectiva mai multor personaje. În prima parte din perspectiva lui Ted și a lui Lily, în a doua – din perspectiva lui Lily și a Mirandei, iar în ultima – din a lui Lily și a detectivului Kimball. Lily e prezentă peste tot, dar are grijă să nu fie observată niciodată. E un personaj complex, un personaj care își planifică orice crimă cu lux de amănunte și nu dă niciodată greș. La prima vedere.

Nu voi dezvălui prea multe din acțiune, dar vă asigur că e o lectură extraordinară, care-ți dă fiori pe șira spinării. Iar finalul… Niciodată nu as fi bănuit că totul se va termina așa. Ador asemenea cărți, care se joacă cu mintea cititorului!

Recomand cartea cu drag!

Dacă credeți că și prietenii voștri trebuie sa afle despre această carte, vă rog să distribuiți articolul.

Pentru mai multe postări interesante și utile, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. De asemenea, mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

„Să ucizi o pasăre cântătoare” de Harper Lee

Anna Casian-Musteață

Din dragoste pentru cărți sau CÂND reușesc să citesc

Anna Casian-Musteață

„Povestea Mea” de Michelle Obama

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....