Sunt MAMĂ
Familie

Ce am mai vizionat în utlima perioadă: 3 documentare pe care le recomand

Noi nu avem televizor în casă și nici nu simt nevoia de a avea unul, atât timp cât două laptopuri, folosite atât pentru lucru, cât și pentru a vedea filme sau emisiuni, sunt mai mult decât suficiente. Nici nu prea am mult timp liber pentru a-l petrece în fața unui ecran (cu excepția orelor de lucru), dar atunci când vreau să mă relaxez sau să avem un moment de liniște în casă, vizionăm filme și desene animate. Avantajul de a nu avea televizor este că-ți poți alege singur, pe calculator, ce să vizionezi. Iar eu aleg documentarele, care mi se par extraordinare. Nu-i minunat să te relaxezi, dar în același timp și să afli ceva util și interesant?

Zilele trecute, fiind singură acasă, am ales de pe Netflix 3 documentare, care mi-au atras atenția prin titlu, apoi prin descriere. Nu regret că le-am acordat din timpul meu, pentru că sunt genul acela de filme care „îți deschid ochii” și am aflat tare multe lucruri interesante. 

Dacă și tu vrei să te relaxezi vizionând un documentar bun, iată ce-ți propun:

What the Health – despre acest film am tot auzit vorbindu-se mult în mediul online, dar eram oarecum sceptică la ceea ce ne prezintă. Mi-am făcut totuși curaj și l-am vizionat și acum îmi pare rău că nu-l văzusem mai înainte. Cât de mult rău ne face consumul exagerat de carne și produse lactate, cum ne sunt vândute produse necalitative și cum suntem amăgiți chiar de companiile farmaceutice și organizațiile de sănătate, am aflat de aici. Pe lângă multe alte lucruri interesante…

Minimalism: A Documentary About the Important Things – cei interesați de minimalism și simplificarea vieții, au ajuns măcar o singură dată pe site-ul www.theminimalists.com, fondat de Joshua Fields Millburn și Ryan Nicodemus, adepți ai acestui stil de viață. Filmul ne prezintă viața lor, cu păreri ale altor oameni care au adoptat minimalismul și conține chiar și sfaturi în acest sens. Mie mi-a plăcut extrem de mult și am înțeles, pentru a câta oară, că nu e nevoie de multe pentru a fi fericit. Acești oameni își țin lucrurile într-o geantă sau într-un apartament cu o cameră. Și le e destul.

The great hack – știm cu toții că expunerea noastră în mediul online are un preț. Adică, ne facem rău cu bună știință, iar datele pe care alegem să le facem publice pe rețelele de socializare, uneori sunt folosite împotriva noastră. Prin vânzare, manipulare. Dar nu e încă totul pierdut, căci putem alege singuri ce să postăm și ce să păstrăm doar pentru noi. Despre cum sunt vândute informațiile de pe rețelele de socializare, cum suntem manipulați și până unde merge libertatea noastră, eu am aflat din acest film. Toate detaliile se învârt în jurul scandalului de hacking Cambridge Analytica, însă sunt atât de bine prezentate, încât la final rămâi cu un gust amar și te gândești că gata, de azi înainte nu mai postezi atât de mult pe Instagram, Facebook…

Dacă ți-au plăcut recomandările, distribuie articolul ca să afle și prietenii tăi despre aceste documentare. Iar dacă ai vizionat și tu un film interesant, lasă denumirea acestuia în comentarii.

Te aștept pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde vin zilnic cu postări utile și interesante, dar mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

De veghe în lanul de floarea soarelui

Anna Casian-Musteață

5 filme de vizionat în doi

Anna Casian-Musteață

„Neobișnuita călătorie a Serafimei” – lungmetraj de animație pentru întreaga familie

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....