Sunt MAMĂ
Viața de bebeluș

Copilul tău are strabism! Mergi la medic!

Având experiența primilor doi copii, care se confruntă cu probleme de vedere, nu pot rămâne indiferentă nici la starea de sănătate a Liei, în ceea ce privește ochișorii. Încă de la naștere monitorizez și sunt foarte atentă la orice detaliu. Până acum nu am observat nimic ce m-ar pune în gardă, dar zilele trecute mi-a scris cineva: „Ați observat că are un strabism? Mergeți la medic, dacă nu se corectează până la 6 luni!”. Atunci m-am gândit că poate ar fi cazul să mă informez mai bine și să decid dacă chiar e cazul să mergem la un specialist.

Ce este strabismul?
Strabismul este afecțiune a ochilor, în care axele acestora nu sunt paralele și unu sau ambii ochi deviază. Alte caracteristici ar fi: un ochi fuge din poziția normală, în contactul cu lumina puternică bebelușul închide doar un ochi, întoarce capul sau îl înclină într-o parte. În popor, strabismul mai este cunoscut și ca: „fuge un ochi”, „se uită cruciș”, „scăpa un ochi”.

Care sunt cauzele strabismului?
*Ereditatea
*Diferența de dioptrii dintre ochi
*Bebelușul a fost născut prematur
*Afecțiuni congenitale ale orbitei sau ochiului
*Vedere scăzută a unui ochi
*Afecțiuni neurologice
*Traumatisme cerebrale
*Cauze necunoscute

Dacă strabismul debutează până la 6 luni, poartă numele de STRABISM CONGENITAL. Odată depistat, e necesar de adresat cât mai repede la medic. În mod contrar, scad șansele de a recupera vederea ochiului slab sau a vederii binoculare.

Dacă credeți că acest articol ar fi util și altor părinți, vă rog să îl distribuiți ca să ajungă și la ei.

Pentru mai multe postări interesante și utile, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. De asemenea, mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Sursa foto – Unsplash

Postat recent

Bebelușul meu are colici! Ce să fac?

Anna Casian-Musteață

De ce vomită bebelușii și ce e de făcut?

Anna Casian-Musteață

Căciulița, bat-o vina!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....