Sunt MAMĂ
Confidențe

De Paște, să dăm prioritate lucrurilor cu adevărat importante!

Pentru noi, românii, Paștele este cea mai importantă sărbătoare religioasă. Este sărbătoarea familiei, a învierii și a faptelor bune. Pentru a o întâmpina, oamenii postesc, merg la biserică, se împărtășesc, purificându-se spiritual. Cuprinși, însă, de febra pregătirilor pentru Sărbătorile Pascale, uităm să atragem atenția asupra aspectelor mult mai importante.

Uităm că Paștele este o sărbătoare a sufletului, nu a îmbuibării și a satisfacțiilor. Sărbătorile Pascale ne aduc bucuria întâlnirii cu cei dragi, familie și prieteni. Ar fi bine să rămânem în spiritul bucuriei creștine și să nu transformăm totul în suferință și boală.

Fii atentă la masa de Paște!

  • Masa de Paşte nu trebuie să fie un ospăţ stropit continuu cu băutură, ouă, ciorbă, friptură de miel şi cozonac, mâncate  toate grămadă. Acestea reprezintă adevărate bombe calorice, iar dupa un post îndelungat, ne pot aduce suferințe.
  • Ar fi bine ca pe masa festivă să ai doar mâncare specifică acestei sărbători.
  • Deci, trebuie să lipsească alunele, salata de boeuf, carnea de porc, etc.
  • Nutriționiștii recomandă să nu mâncăm la aceeași masă toate felurile la bucate. Aceștia susțin că dimineața e binevenită o bucată de pasca sfințită, lapte călduț, un ou și un pic de drob de miel. Iar la prânz nu trebuie să lipsească salatele din legume și fructele.
  • Medicii spun că este bine ca între mese să existe o pauză de cel puțin 3 ore, timp în care să se facă plimbări în aer liber.

Creează decoruri  și cadouri deosebite

Decât să cheltui sume enorme pe bucatele din care vei mânca timp de 3 zile și încă îți vor mai rămâne, mai bine axează-te pe crearea unui decor festiv deosebit, care să rămână în memoria invitaților pentru mult timp. De asemenea, poți crea diverse cadouri personalizate pe care să le dăruiești. Ca idee, umple un coș cu bucate și mergi în vizită la o familie nevoiașă, pentru a le vesti și lor Învierea lui Iisus!

Și copiii trebuie să se bucure

Nu uita de cei mici. Trebuie și ei să simtă atmosfera de sărbătoare. Astfel, le poți pune la dispoziție diverse planșe  tematice de colorat, diverse jocuri sau cărți tematice.

De Sărbători, lăsați deoparte ura

,Închideți răutatea-n labirint,

Aprindeți candela Iubirii,

Beți Liniștea-n pahare de argint!

Un Paște luminat să aveți!

Cu drag, SuntMAMĂ!

Postat recent

Alăptarea – un moft sau o necesitate?

Anna Casian-Musteață

Cum am alăptat 2 ani și 4 luni și de ce am optat pentru înțărcarea blândă

Anna Casian-Musteață

Weekend-ul e pentru curățenie? Da, pentru curățenia din suflete!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....