Sunt MAMĂ
Copii

Îmi port bebelușul cu dragoste și mândrie

Are dureri de burtică, nu poate dormi, este agitată, plânge, vrea să fie plimbată. Am nevoie să ies afară, dar nu vreau să car după mine căruciorul, am de lucru la bucătărie, dar ea vrea să stea lângă mine, trebuie să merg la cumpărături, dar nu am cu cine să o las. În toate aceste cazuri, de aproape 5 luni, mă ajută sistemul de purtare marca By Bagy. Acesta îmi permite să o port pe Lia cu mine, având mâinile libere. Refugiată la pieptul meu, ea se simte minunat, căci regăsește senzațiile uitate ale mersului în timp ce era în burtică și simte bătăile inimii mele. Așa eu devin o mamă-cangur, iar Lia petrece ore liniștitoare la pieptul meu. Se simte mult mai bine acolo, la căldură, decât în căruciorul rigid.

Acest wrap elastic de la By Bagy a fost una dintre cele mai bune achiziții pentru Lia. De când îl am, o port în el cu drag și cu mândrie. De ce cu mândrie? Pentru că așa simt că aș fi în continuare însărcinată cu ea. Nu în zadar se zice că ești în al patrulea trimestru de sarcină când îți porți în el copilul. Chiar așa e!

De un singur lucru îmi pare rău – multă lume încă nu știe ce înseamnă asta și judecă. Nu de puține ori am auzit femeile vorbind în urma mea cuvinte de genul: „Săracul copil, cum stă acolo înghesuit!”. Iar cineva chiar m-a întrebat: „Nu te temi că o să îi distrugi coloana vertebrală?”. Pentru așa întrebări eu am un singur răspuns: „Cine sunt cei mai buni atleți? Exact, bărbații de culoare! Dar de ce? Pentru că femeile lor își poartă bebelușii chiar de la naștere!”. Nu mă aștept ca ea să devină atletă, dar am de gând să o port cât voi putea. Iar când nu voi putea eu, o va purta soțul.

Cum mă asigur că puiul meu e corect poziționat în wrap:
– se află cu fața la mine
– are picioarele în poziția broscuță sau M. Astfel, genunchii sunt mai sus ca fundul, iar greutatea picioarelor e susținută de sistemul de purtare și nu din șold
– are burtica lipită de corpul meu
– coloana se curbează natural într-o poziție naturală, asemănătoare celei din uter
– are fața liberă și îi pot săruta creștetul cu ușurință.

Vă încurajez să încercați și voi să vă purtați copiii, dar asigurați-vă că o faceți corect și în sisteme potrivite!

Iar dacă nu știți de unde să achiziționați un astfel de sistem de purtare, vă recomand cu drag By Bagy. La ei veți găsi nu doar wrapuri, ci și rucsacuri ergo.

Dacă credeți că acest articol ar fi util și altor părinți, vă rog să îl distribuiți ca să ajungă și la ei.

Pentru mai multe postări interesante și utile, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. De asemenea, mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

3 jucării de lemn preferate de copiii mei și beneficiile acestora

Anna Casian-Musteață

Igiena intimă la fetițe: Folosim sau nu un gel special? EXPERIENȚA noastră

Anna Casian-Musteață

„Bună ziua!”, „Mulțumesc!”, „Te rog!” nu-s doar cuvinte…

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....