Sunt MAMĂ
Mame ca tine

Lucruri pe care le recomand pentru primele luni cu bebe și care mi-au făcut viața mai ușoară

Mă simt o norocoasă să trăiesc în această perioadă, când am la îndemână atât de multe lucruri care îmi fac viața de mamă mult mai ușoară. Și nu exagerez deloc când spun asta. Bunica, mama, nu au fost atât de norocoase. Deși nu au dus-o rău, nu s-au putut bucura de atâtea facilități – mașină automată de spălat haine, mașină de spălat vase, diverse dispozitive, scutece, haine de toate felurile. Chiar având toate astea, tot mă plâng că îmi este greu, dar nu îmi imaginez cum le era lor…

În primele luni de viață ale bebelușului meu, de mare ajutor mi-au fost câteva obiecte, despre care vreau să vă povestesc azi. Da, sunt cu gândul la predecesoarele mele, însă încerc să mă bucur și să profit de ceea ce am acum și de tot ce a fost inventat pentru a-mi ușura viața cu un omuleț micuț lângă mine

Hamac
Pentru mine acest hamac a fost un real ajutor de pe la vârsta de o lună. O puneam pe Lia în el, uneori adormea acolo, alteori o luam cu mine la bucătărie sau în altă cameră și știam că în el se află în siguranță. Când a crescut mai mărișoară, pe la 3-4 luni, deja înțelegea că se poate juca în el și tot încerca să apuce cu mânuțele jucăriile care veneau agățate. Pe la 5 luni nu a mai vrut să stea, se ridica din el și am încetat să îl mai folosim. Însă în primele luni chiar a fost pentru mine o salvare.

Wrap
Am mai spus: la al treilea copil mi-am propus să folosesc și eu un sistem de purtare. Pentru primele 6 luni am optat pentru un wrap elastic de la ByBagy. E o experiență tare frumoasă. Noi locuim la etajul 5 și îmi e tare greu să cobor și să urc cu căruciorul, dar având acest wrap mi-a fost foarte ușor – o puneam pe Lia în el și puteam merge oriunde. Acum, la 6 luni, am înlocuit wrapul cu rucsacul ergonomic. Tare bună invenție!

Cremă sub scutec
Știu, unele mămici folosesc pentru bebelușii lor pudra de talc sau uleiul sub scutec, însă eu am optat pentru cremă. Câteva luni am folosit cremă sub scutec de la Equilibra, iar când nu a mai rămas în tub nici o picătură, am ales crema din seria BabyLu de la Crevil. Ambele au o textură cremoasă, fină și lasă pielea bebelușului catifelată.

Extensii pentru body
Nu știu cine a inventat extensiile pentru body, dar sunt minunate! Noi am primit una în dar de la extensiipentrubody. Am tot folosit-o și ne este de mare ajutor și acum. Majoritatea body-urilor sunt scurte în lungime, dar potrivite la mâneci, astfel că aceste extensii lungesc durata de purtare a lor. În special a body-urilor care îmi plac cum stau pe Lia.

Body-uri cu butonași pe burtică
Copiii mici urăsc hainele care se îmbracă pe cap. Știu asta cu siguranță și se confirmă zilnic, atunci când o îmbrac pe Lia. De asta, pentru bebeluși sunt ideale body-urile cu butonași care se încheie pe burtică. Pentru noi au fost chiar un real ajutor în primele luni.

Foarfecele de unghii cu vârfuri rotunde
Lia avea unghiuțele foarte mici și nu i le-am tăiat până în a doua lună. Mă temeam să o fac, chiar dacă îi am pe primii doi copii și ar fi trebuit să am deja experiență. Asta până când am încercat să-i tai bebelușei unghiile cu ajutorul foarfecelui de la Poma. E micuț și ușor de manevrat, de aceea cred că e potrivit pentru mămicile care au emoții atunci când taie unghiuțele micuților.

Normarin Baby
Am folosit acest spray pentru năsuc în special în perioada în care Lia a fost răcită și a avut nasul înfundat. A fost de un real ajutor, făcând mai ușoară respirația. Este indicat din prima lună de viață și poate fi folosit fără nici o frică.

Pe lângă acestea ar mai fi: păturicile absorbante, prosoapele mari de bumbac cu glugă, batista bebelușului, pieptenele cu dinți moi. Cu siguranță toate mi-au ușurat viața și m-au ajutat în această perioadă, motiv pentru care le cred necesare și utile oricărei mămici cu nou-născut.

Dar pentru voi care au fost lucrurile de ajutor în primele luni de viață ale bebelușului? Împărtășiți experiența în comentarii la acest articol.

Dacă credeți că acest articol ar fi util și altor părinți, vă rog să îl distribuiți ca să ajungă și la ei.

Pentru mai multe postări interesante și utile, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. De asemenea, mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

Ce s-a aflat în bagajul meu de maternitate

Anna Casian-Musteață

Primul an la grădiniță: Experiența (copiilor) mămicilor-bloggere

Anna Casian-Musteață

Tu cum le reușești pe toate?

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....