Sunt MAMĂ
Familie

MAI DULCE 2018: impresiile unei mame care a fost pentru prima dată la Festival

Duminică a avut loc Festivalul MAI DULCE 2018. Am fost pentru prima dată la un asemenea eveniment și mi-a plăcut. Un eveniment Klumea, organizat ca la carte. Biletele de acces au fost la un preț destul de bun – 40 de lei, copiii au avut unde și cu ce se juca, părinții s-au putut odihni și au aflat informații utile și interesante.

Pentru mine, un eveniment de succes e atunci când ies de la el cu ceva nou și aici mă refer la noi cunoștințe. Fiind prezentă la Teatrul Gastronomic, am aflat o  mulțime de trucuri utile, 5 rețete simple și delicioase, dar și am cunoscut oameni noi. Iar dacă Cecilia și Stelian s-au jucat, au mâncat și încă au mai reușit și să doarmă, chiar nu pot avea nici o pretenție. 

Au fost scumpe unele gustări? Poate da, dar e de la sine înțeles că nu mergi la un eveniment doar pentru a te ghiftui cu diverse bunătățuri pe gratis. Gospodinele au muncit la ele, iar timpul și produsele costă. Noi am gustat tartaletele de la Bunătăți de la Marika și checul pregătit de Olea Bux, am băut limonadă și copiii au mâncat înghețată. Iar asta a fost mai mult decât suficient.

De fapt, altceva m-a indignat: prețul jucăriilor vândute la Târgul copiilor cuminți. Ok, copilul tău a avut o păpușă de o mie de lei, s-a jucat cu ea un an, iar tu vii la târg și o vinzi tot cu o mie de lei? Scuze, dar… Dacă tot vrei să scapi de jucăriile cu care micuțul tău nu se mai joacă, de ce nu le-ai vinde la un preț accesibil, astfel încât să faci fericiți alți copii? Au fost multe jucării și la prețuri pământești. Stelian, de exemplu, a insistat să-i cumpărăm un robot (cadou de Ziua Copiilor, a zis el), care a costat 50 de lei și câteva animăluțe din cauciuc, cu câte 5-10 lei fiecare. Cecilia a găsit la târg bagheta mult-dorită, bagheta magică, pe care a cumpărat-o cu 10 lei. De asemenea, am cumpărat cărți cu povești, cărți pentru maturi și am primit cadouri frumoase de la Kristina Doba, Elibraria și Irina Petrașcu, creatoarea brandului Pui de Om

Mi-a plăcut mult faptul că zonele au fost foarte bine delimitate. Dacă îți doreai ceva anume (mâncare și băutură, jucării, produse handmade sau haine), știai cu exactitate în care parte le găsești. Asta a dat dovadă de multă muncă din partea organizatorilor, dar și respect față de participanți și vizitatori.

Dupa ora 16.00, MAI DULCE s-a transformat în MAI SĂRĂȚEL, însă noi am plecat și nu am reușit să gustăm și din bucatele sărate.

A fost un eveniment frumos la care vom merge și în 2019. Numai să fim sănătoși până atunci!

Tu ai fost la MAI DULCE 2018? Cum ți-a părut evenimentul? Cu ce impresii ai plecat de la festival?

Nu uita să apreciezi cu un like pagina de Facebook a blogului, pentru a afla prima despre noile articole. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Youtube, Pinterest și Facebook.

Sursa fotografiei principale – Mai Dulce

Postat recent

Film de vizionat în doi, când copiii sunt în vacanță: „La vita è bella!”

Anna Casian-Musteață

O seară banală, transformată în una de neuitat

Anna Casian-Musteață

9 ani de la cununie. 9 lucruri despre NOI

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....