Sunt MAMĂ
Mame ca tine

Mănânci usturoi și alăptezi? Păi, nu se poate!

Pentru mine usturoiul este unul dintre alimentele preferate. Îl mănânc cu orice, în afară de alimentele dulci. L-am consumat pe toată perioada sarcinii și, atunci când am născut, nu aveam răbdare să ajung acasă și să mănânc un pic de usturoi. Sau măcar să-l miros. Am tot auzit și eu mitul precum că ar „stinge” laptele, dar o spun din proprie experiență că nu e așa. Din contra, usturoiul stimulează producerea laptelui, acționând ca un galactagog.

Clar, nu mănânci o tonă de usturoi și apoi te plângi că bebe are dureri de burtică, dar o jumate- unul-doi căței nu vor face rău. Unica „problemă” pe care ar putea-o crea, ar fi schimbarea gustului și mirosului laptelui, iar bebe ar putea fi deranjat de acest lucru și ar putea refuza sânul. Însă acest lucru se întâmplă doar dacă se consumă mai mult de unul-doi căței de usturoi pe zi.

Țin minte că atunci când am ajuns acasă de la maternitate, în prima zi am mâncat doar o bucățică de usturoi, de poftă. Am observat că Lia nu a avut dureri sau alte schimbări în comportament. În altă zi, am mâncat o bucată mai mare, apoi și mai mare, apoi un cățel de usturoi. Și așa am făcut cu toate alimentele despre care se spune că ar balona bebelușul sau ar provoca alergii. Așa vă sfătuiesc să faceți și voi. Nu aveți de unde să știți dacă micuțul tolerează un anumit aliment, până când nu-l consumați.

Cunosc mămici care nici la 6 luni nu mănâncă varză sau boboase, de exemplu. E decizia fiecăreia, dar nu mi se pare asta corect. Gândiți-vă că ar trebui să începeți diversificarea, iar copilul are nevoie de un meniu diversificat, nu doar de dovlecel, conopidă sau morcov.

Eu mănânc de toate, chiar dacă alăptez, dar sunt atentă la semnele pe care le dă corpul copilului. Dacă se balonează sau face alergie, nu mai consum acel aliment. Revin la el după ceva timp. Așa am ajuns ca acum, la 5 luni, să pot mânca ceapă, usturoi, varză, fasole, năut. Totuși, nu le consumi în exces, iar cuvântul cheie în acest sens este MODERAȚIA.

Usturoiul are o mulțime de beneficii pentru sănătate și chiar nu trebuie exclus din alimentație:
*Ajută la digestie
*Sporește producția de lapte
*Are proprietăți antioxidante și antifungice
*Îmbunătățește starea inimii și circulația sanguină
*Întărește sistemul imunitar
*Accelerează vindecarea rănilor

Voi cum stați la acest capitol? Dacă ați trecut deja prin această situație, povestiți experiența voastră în comentarii la acest articol.

Dacă credeți că acest articol ar fi util și altor părinți, vă rog să îl distribuiți ca să ajungă și la ei.

Pentru mai multe postări interesante și utile, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. De asemenea, mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Sursa foto – AICI

Postat recent

Dragă mămică din parc!

Anna Casian-Musteață

Vai, ești însărcinată? D-apoi trebuie să NU faci ASTA!

Anna Casian-Musteață

Copiii – exponate și mamele – modele

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....