Sunt MAMĂ
Pași de călător

Pași de călător: În vizită la Cheile Bicazului, România

Dacă vara trecută a fost o vară a durerii, cea de anul acesta e vara descoperirilor. De sine și de locuri noi. Dintotdeauna am admirat oamenii care călătoresc și își lărgesc astfel orizontul, motiv pentru care am decis cu soțul că nu mai investim în bunuri materiale, ci în experiențe. Am început cu descoperirea locurilor din România, în special cu Cheile Bicazului, prin care am trecut de 4 ori, noaptea, în drum spre Cluj, dar pe care nu am putut să le admirăm ziua în toată splendoarea lor.

La începutul acestei luni am avut ocazia să merg într-o excursie și să fac cunoștință cu acești munți despre care am auzit atâtea lucruri frumoase. Eram toată numai zâmbet și uimire, senzație pe care o păstrez până astăzi, căci pentru mine e încă o enigmă acest loc.

CE REPREZINTĂ CHEILE BICAZULUI?
Conform Wikipedia, Cheile Bicazului reprezintă o zonă geografică deosebit de pitorească din România, situată în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul țării, în județele Neamț și Harghita. Cheile Bicazului au fost formate de râul Bicaz și fac legătura între Transilvania și Moldova. Această zonă, cu o lungime de peste 6 km, se desfășoară între Lacul Roșu în amonte și localitatea Bicaz-Chei în aval, și este străbătută de drumul transcarpatic DN12C care leagă orașele Gheorgheni și Bicaz.  Cheile Bicazului sunt incluse în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș (6.575 ha), situat pe teritoriul județelor Harghita și Neamț.

Pentru mine această regiune este cu adevărat cea mai frumoasă descoperire a lunii iulie și abia aștept să revin aici pentru a o redescoperi. Mai ales că aici poți petrece o zi întreagă fără a te plictisi.

Te las să admiri și tu Cheile Bicazului, fotografiate de mine.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să afle și prietenii tăi despre această zonă pitorească din România.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului, dar să știi că mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Diorama Feroviară din Chișinău – o expoziție de trenulețe în miniatură, la care să mergi cu copiii

Anna Casian-Musteață

În vizită la Rezervația Peisagistică „Cosăuți”: mănăstirea, pădurea „Stânca-Jeloboc”, izvorul sfânt

Anna Casian-Musteață

10 lucruri pe care le poți face cu copiii în Parcul Dendrarium din Chișinău

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....