Sunt MAMĂ
Familie

Un mini-serial pe care nu trebuie să-l ratezi – CHERNOBYL

Eu știu că multe lucruri despre boli, sănătate, alimentație, siguranță, sunt ascunse de noi, muritorii de rând. Cercetătorii și mai-marii lumii, tind să le păstreze în taină și să ne creadă pe noi mici, mici de tot. Din fericire, există și alți învățați, de cealaltă parte a baricadei, care aleg să împartă cu ceilalți tot ce cunosc. Așa e și în cazul mini-serialului pe care vreau să vi-l recomand azi.

CHERNOBYL e un film care ar fi putut să nu existe, dacă nu era cineva care vrea ca noi să cunoaștem mai multe decât versiunea autorităților. E un film care explică foarte bine ce s-a întâmplat pe data de 26 aprilie 1986, la 01:23 noaptea, când Centrala electrică din vecinătatea orașului Prîpeat, Ucraina, a explodat, fiind un dezastru pentru toată Europa și Asia, iar efectele acestuia simțindu-se și astăzi.

Aparținând Uniunii Sovietice, această Centrală este și în prezent o temă de discuții contradictorii. Tocmai din acest motiv, filmul CHERNOBYL a fost atât de apreciat de întreaga lume, dar desconsiderat de ruși, care promit că vor veni cu versiunea lor, motivând că nu ei se fac vinoveți de provocarea celui mai grav accident din istoria energiei nucleare.

GHERNOBYL estte mai degrabă un documentar, marca HBO, care durează 5 ore. În film se prezintă clar care a fost motivul declanșării accidentului, cu probe și informații care te lasă mască. Totul e bazat pe fapte reale, care depășesc orice film de groază. De aici înțelegem că nu doar explozia a fost și este strașnică, ci și birocrația.

„Care este prețul minciunilor? Nu e riscul că le vom confunda cu adevărul. Adevăratul pericol este că dacă auzim suficient de multe minciuni, nu vom mai recunoaște adevărul deloc atunci când îl întâlnim. Ce putem face atunci? Ce mai rămâne decât să abandonăm și speranța de a avea acces la adevăr și să ne mulțumim în loc de asta cu povești.”

Recomand cu drag filmul, chiar dacă poate ai o altă opinie. Sunt sigură că o să-ți placă să afli și versiunea unor oameni care au muncit și s-au documentat bine înainte de realizarea CHERNOBYL.

Vizionare plăcută!

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să afle și prietenii tăi despre acest film. Pentru că adevărul trebuie transmis mai departe, oricât de dureros ar fi….

Te aștept pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde vin zilnic cu postări utile și interesante. De asemenea, mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Cum ne hrănim copiii în Postul Crăciunului (experiența noastră)

Anna Casian-Musteață

Xenia de Petersburg, Sfânta care ne ocrotește familia

Anna Casian-Musteață

De veghe în lanul de floarea soarelui

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....